Nagyvilág

Összeütközött két repülő Florida felett

Összeütközött és a mocsárba zuhant két kisrepülőgép a floridai Evergladesnál, a balesetet a hatóságok szerint senki sem élte túl.

A Szövetségi Repülésügyi Hatóság (FAA) szóvivője, Kathleen Bergen elmondta, hogy egy Piper és egy ismeretlen típusú gép ütközött össze.

A baleset színhelyét csak hidroplánnal lehet megközelíteni, és a két gép gyorsan süllyed – közölte Don DeLucia, a Palm Beach megyei tűzoltók tisztje. A balesetnek nincsen túlélője, bár eddig meg nem találtak holttestet, azt sem tudják, hogy a balesetnek hány áldozata van.

A héten kis híján szerencsétlenül járt két utasszállító repülőgép is a Maryland szövetségi államban található Baltimore-Washington nemzetközi repülőtéren: a ComAir felszálló és az America West légitársaság leszálló gépe 91 méterre közelítette meg egymást.
Az amerikai Nemzeti Közlekedésbiztonsági Hivatal vizsgálatot indított az incidens ügyében, amely két kifutópálya kereszteződésénél történt múlt vasárnap éjjel.

Az incidens ugyanazon a héten történt, amikor a kongresszus megbízásából vizsgálatot végző testület közzétette jelentését, amely szerint az amerikai repülőterek kifutópályái rendkívül veszélyesek az akadozó szövetségi irányítás, a meghibásodó műszaki berendezések és a túlterhelt repülésirányítók miatt.


Ajánlott videó

Olvasói sztorik