Külföld

Kormánypénzen építenének kapcsolatot Afrikával

admin
admin

2007. 12. 08. 20:18

A Magyar Afrikanisták azt szeretnék, ha a kormány költségvetési támogatással is hozzájárulna a magyar-afrikai kapcsolatok fejlesztéséhez.

A szervezet hétvégén Pécsett tartott második országos konferenciáján a résztvevők elfogadtak egy erről szóló memorandumot, amelyet a Magyar Köztársaság Kormányának címeztek.

A Magyar Afrikanisták elkötelezettek Afrika megismerése, megismertetése, a Magyarország és az afrikai államok közötti sokoldalú – gazdasági, politikai, kulturális és közvetlen emberi – kapcsolatok kiépítése, felújítása, továbbfejlesztése iránt.

Szorgalmazzák ezért, hogy Magyarország, illetve magyarországi intézmények, szervezetek, vállalkozások minél hamarabb legyenek képesek bekapcsolódni az Európai Unió afrikai fejlesztési politikájának megvalósításába.

Ennek szerintük elengedhetetlen feltétele, hogy a magyar kormány költségvetési támogatással is juttassa kifejezésre azt az álláspontját, hogy Afrika fontos számunkra. Jelenti ez az afrikanisztikai oktatási, kutatási, publikálási és információs szolgáltatási programok támogatását is egyéb lehetséges formák mellett, mint a diplomáciai jelenlét erősítése, magyar vállalkozások afrikai megjelenésének elősegítése.

A konferencián jelenlévő szakemberek a memorandum rögzítik: örömmel vennének részt egy magyar Afrika-stratégia kialakításában az Európai Unió fokozódó afrikai szerepvállalásával összhangban, amely akciótervvel, konkrét tartalommal töltené meg a politikai szándékot és előmozdítaná a jelenleg stagnáló gazdasági és kulturális kapcsolatokat.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2015. június 19.
Szorosan egymásra záródva parkolnak a gépjárművek a főváros VII. kerületének egyik mellékutcájában. A furgon néhány centiméteres távolságot hagyva állt be az előtte és mögötte álló járművek közé.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.