Nagyvilág

Kínai lány lett a világszépe

A 23 éves kínai Csang Ce-lin fejére került korona az 57. Miss World nemzetközi szépségversenyen, amelyet a dél-kínai Hajnan-szigeten lévő Szanja tengerparti üdülőhelyen rendeztek.

A világ 104 országának képviselői mérték össze vonzerejüket a Miss World döntőjében, amelyet egymás után ötödször rendeztek meg a trópusi szigeten. A látványos versengést 174 ország tévécsatornái közvetítették egyenes adásban.


A 23 éves kínai titkárnő, aki a Hopej tartománybeli Sicsiacsuang szülötte, nemcsak szépségével, hanem 182 centiméteres testmagasságával is kiemelkedett a gyönyörű jelöltek közül. Az angolai Micaela Reist és a mexikói Carolina Moran Gordillot választották meg udvarhölgyeinek.



Kínai lány lett a világszépe 1

A Miss World 2007 és udvarhölgyei (fotó: MTI/EPA)


A kínai győztest máris busás jövedelmet ígérő reklámszerződésekkel kecsegtetik. Szüksége is lesz a sok pénzre, mert kedvenc időtöltése az utazás, bár vannak takarékosabb kedvtelései is, például az olvasás és a filmnézés. Szereti a csokoládét és a fagylaltot, de ez nem látszik meg karcsú vonalain. Aki táncolni szeretne vele, annak nagyon jól kell tudnia a klasszikus táncokat.


Magyarországot a szeptember 26-án, Budapesten szépségkirálynővé választott Bodri Krisztina képviselte. A 21 éves joghallgató azonban nem került be a 16 döntős közé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik