Nagyvilág

Iraki falura csapott le az al-Kaida

Tizenhárom embert, köztük három gyereket és két nőt megöltek szombaton az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat iraki szervezetének fegyveresei az arab ország Dijála tartományának egyik falujában - közölték helyi rendőri és orvosi források.

Az iraki falu tizennégy további lakosa megsérült. A támadók felgyújtották a síiták lakta Duajlíja település több házát. A lakosok védekezni próbáltak a mintegy ötven-hatvan támadóval szemben, s hárommal végeztek is.


Az al-Kaida fegyveresei már korábban is többször megrohanták a szunnita többségű tartományban meghúzódó síita Duajlíja falut, amely 25 kilométernyire keletre fekszik a tartományi székhelytől, Baakúbától. A Bagdadtól északra elterülő Dijála – a szunnita felkelők és az al-Kaida iraki híveinek egyik bástyája – Irak legveszélyesebb tartományai közé tartozik.


Az előző napon Irak egy másik vidékén, a fővárostól ötven kilométernyire délre szunnita falut rohantak meg ismeretlen támadók, és elrabolták a település öt lakosát, köztük a helyi törzsi vezetőt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik