Nagyvilág

Párizsi zavargások: üzenetáradat az áldozatok blogján

Több tízezer együttérző és számos bosszúvágyó üzenet érkezett négy nap alatt a franciaországi zavargásokat kiváltó baleset egyik áldozatának blogjára, amely továbbra is látogatható.

Természete nyugodt, foglalkozása gimnazista, magassága 178 cm, szereti a pénzt és gyűlöli a minimálbért és a munkanélküli segélyt – így mutatkozott be Chamoo (Teve) nicknévvel másfél évvel ezelőtt megnyitott blogján Moshin Sehhouli, aki 15 éves barátjával motorozva vasárnap délután egy járőröző rendőrautónak ütközött Párizs Villiers-le-Bel nevű elővárosában. A két fiú halála 130 rendőri sérüléssel járó zavargásokat váltott ki a 25 ezer lakosú településen.

A blogra feltett fotókon vízipipázó, a marokkói nyaralás alatt tevegelő és a családi kanapén napszemüvegben pózoló akkor 15 éves kamasz 17 évesnek „hazudta magát”, és mottónak azt írta: „Kinevettek, mert más vagyok, de én nevetek rajtatok, mert mind egyformák vagytok”. A bejegyzései alapján lázongó természetű tinédzser két dolgot tisztelt az életben: édesanyját és az Istent. „Tudjuk, ki kontrollál, se nem a feketék, se nem az arabok, se nem a cigányok” – írta a rapzenét és az autóúton egy keréken biciklizni szerető kamasz.



Párizsi zavargások: üzenetáradat az áldozatok blogján 1

Képgaléria: Franciaországi zavargások (fotó: MTI/EPA)


A blognak megnyitása óta 42 ezer látogatója volt, de ebből novemberben 38 ezren klikkeltek rá az oldalra – a látogatók többsége az elmúlt napokban. A beírások nagy része értetlenségről és együttérzésről tanúskodik, néhány beírásból viszont bosszúvágy kiált.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik