Nagyvilág

Napi dinnye: kirúgták a londoni metró hangját

Menesztették állásából a londoni metró hangját, mármint a hangos bemondó hölgyet pusztán azért, mert bírálni merészelte a metrót saját magánhonlapján. A 36 éves Emma Clarke hangja 8 esztendőn át figyelmeztette lágy tónusban az utasokat az állomásokon, hogy ne álljanak túl közel a vágányárokhoz.

Nemrégiben azonban internetes honlapján viccelődni kezdett: hasonlóan nyugodt hangnemben élcelődött amerikai turistákon, egyes utastípusokon, mint ahogy bemondóként megszokhatták a fülek. “Bemondásai” egyebek közt ezek voltak: “Előre figyelmeztetjük amerikai barátainkat, hogy csaknem biztosra vehetőn túl hangosan beszélnek.”

“Felkérjük a piros inges urat, aki úgy tesz mintha újságot olvasna, hogy ne bámulja a vele szemben álló hölgy keblét. Senkit nem tud becsapni, egyszerűen csak undorítóan perverz.” “Ismét bepréselődtünk egy izzasztó metrókocsiba. Ha Ön hölgy, mosolyogjon a mellette álló férfira, hadd legyen jó napja. Valószínűleg hónapok óta nem szexelt.”

A metró azonban nem ezekért rúgta ki bemondónőjét, hanem mert “hangadója” borzasztónak mondta a metrót és tudatta honlapján, hogy többé nem használja. Clarke – akinek két gyereke van – hiába magyarázta, hogy csupán viccelt. A londoni metró – szóvivőjén keresztül – a következő közleményt adta ki: “Sajnálattal tudatjuk, hogy Miss Clarke munkaszerződésének meghosszabbítása súlyos késedelmet szenved.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik