Nagyvilág

Sarif vasárnap hazatér Pakisztánba

Navaz Sarif, a hazájából száműzött volt pakisztáni miniszterelnök vasárnap tér haza Pakisztánba Szaúd-Arábiából - közölte pártjának egyik vezetője.

“Navaz Sarif és családtagjai vasárnap térnek vissza Lahorba” – közölte szombaton Szadik al-Faruk, a Pakisztáni Muzulmán Liga – Sarif pártja – egyik vezetője. A bejelentésre azután került sor, hogy a pakisztáni politikust fogadta Abdallah szaúdi uralkodó.

A Sarif hazatérésével kapcsolatos szaúdi óhajról azután kezdődtek komoly találgatások, hogy Pervez Musarraf pakisztáni elnök kedden váratlanul Rijádba érkezett és tárgyalt Abdallah királlyal.

Nem ismeretes, hogy a pakisztáni hatóságok hogyan reagálnak a konzervatív iszlám nézeteket valló Sarif hazatérésére. A volt kormányfő Musarraf 1999-es államcsínye után kényszerült száműzetésbe. Legutóbbi hazatérési kísérlete gyors kitoloncolással végződött. Az elnök egyik közeli tanácsadója úgy nyilatkozott, hogy ezúttal nem küldenék vissza Sarifot Szaúd-Arábiába, de további részleteket nem közölt.

Amennyiben Sarifot hazaengednék, még lenne ideje a hétfői határidő lejártáig jelöltetni magát a 2008. január 8-én esedékes választásokra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik