Nagyvilág

Tőkés: bűnbaknak akar kikiáltani az RMDSZ

Ha senki nem jut ki Brüsszelbe, akkor nem sikerült megmentenem a magyar képviseletet az RMDSZ ellenében, és ezért az RMDSZ felelős – jelentette ki Tőkés László. Ha csak a szövetség jelöltjei jutnak ki, akkor a független jelölt szerint újból hatásosan működött a kampánydemagógia.

A Romániában vasárnap rendezendő európai parlamenti választásokon függetlenként induló Tőkés László a Magyar Nemzetnek adott interjújában kijelentette, hogy az RMDSZ önmaga felel azért, ha nem jut be az Európai Parlamentbe, hiszen 2004 óta zuhanórepülésben veszíti el népszerűségét, szavazóbázisát. Tőkés elszánt kísérletnek írja le indulását az európai parlamenti magyar képviselet megmentésére, hiszen jelenleg az RMDSZ nem éri el az öt százalékot, sem az EP-be, sem a román parlamentbe nem jutna be. „Más kérdés, hogy az alakulat bűnbaknak akar kikiáltani, hiszen eddig viszonylag jól működő egységdemagógiájának hamis érvrendszerében úgy tűnhet: én vettem el azokat a szavazatokat, amelyekkel egyébként sem rendelkezik” – tette hozzá.

Ha senki nem jut ki, akkor azt kell mondanom, hogy sajnos nem sikerült megmentenem a magyar képviseletet az RMDSZ ellenében, és ezért az RMDSZ felelős – mondta a püspök. Hozzátette: „Ha viszont csak a szövetség jelöltjei jutnak ki, akkor újból hatásosan működött az RMDSZ nagy pénzen, hatalmas apparátussal, fejlett infrastruktúrával végzett választásai kampánydemagógiája, és megint sikerült egységbe rángatnia a kiábrándult, egységféltő, nemzetileg motivált választótábort.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik