Nagyvilág

Evakuálták a lengyel kormányfőt egy világháborús lövedék miatt

Donald Tusk lengyel kormányfőt és a kormány mintegy 150 alkalmazottját menekítették ki kedden a kormány székházából, mivel második világháborús aknagránátot találtak az épületben - jelentette be egy kormányszóvivő.

“A kormányfő hivatalának valamennyi alkalmazottját, mindenekelőtt Donald Tusk kormányfőt, továbbá az épületben tartózkodó mintegy 150 embert elővigyázatosságból kimenekítették az épületből – közölte Dariusz Aleksandrowicz, a kormányőrség szóvivője.

A lövedéket az egyik fogadótermet felújító munkások találták meg az első emeleten, a kormányszékház középső traktusában egy fogadóterem mennyezetében – mondta a szóvivő.

A lengyel fővárosban, ahol a varsói felkelés idején ádáz harc folyt a náci megszállók ellen 1944 augusztusában és szeptemberében, még most is gyakran kerülnek elő második világháborús lövedékek és bombák.

Donald Tusk liberális kormányfő, az október 21-i előre hozott parlamenti választások győztese mindössze négy napja költözött be a kormány épületébe, ahol a konzervatív Jaroslaw Kaczynskit váltotta fel a kormányfői székben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik