Nagyvilág

Iskolai vérengzést hiusítottak meg

Iskolai vérengzést hiúsított meg a kölni rendőrség.

A hatóságok vasárnap este hivatalosan bejelentették, hogy egy 17 és egy 18 éves diák kedden rendezett volna vérfürdőt a város egyik gimnáziumában, a rendőrség azonban időben közbelépett.


Értesülések szerint a gimnázium tanulói az interneten fedezték fel, hogy két társuk a vérengzésre készül, s azonnal értesítették a hatóságokat. A fiatalabb diák még pénteken öngyilkosságot követett el, amikor észrevette, hogy a rendőrség követi őt. A fiú egy villamos alá vetette magát.


18 éves társát a hatóságok őrizetbe vették. Rendőrségi közlés szerint beismerte, hogy a merénylet végrehajtására készültek, s azt keddre – egy tavalyi, hasonló iskolai ámokfutás – egyéves évfordulójára tervezték. Akkor az észak-rajna-vesztfáliai Emsdetten egyik középiskolájában egy diák kezdett lövöldözni, 37 személyt – köztük diákokat és tanárokat – sebesített meg, majd végzett önmagával.


Az őrizetbe vett diák elmondta, hogy a merényletet követően 17 éves társával együtt ők is öngyilkosságra készültek. Az egyik diák lakásán a rendőrség lőfegyverekre, továbbá egy – számos diák és tanár nevét tartalmazó – listára bukkant.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik