Nagyvilág

Napi dinnye: heroinnagyit fogtak Németországban

Heroinnal kereskedett egy 61 éves asszony Németországban. 41 éves lánya és 42 éves fia is az ügyfelek között volt. Az asszony másfél év alatt nyolc kilogramm heroint adott el kis adagokban.

Legkevesebb 15 fős vevőköre javarészt középkorú drogosokból állt, ketten például már 50 felé jártak, amikor először fogyasztottak heroint. A “heroinnagyi” frankfurti nagykereskedőktől szerezte be a kemény drogot. Futárokkal szállíttatta a Hessen tartománybeli Butzbachba, és rendszerint droggal fizetett a segítségért. Már szeptemberben lebukott. Mindent bevallott, és a hatóságok úgy döntöttek, hogy szabad lábon védekezhet.

“A hölgy ezt minden bizonnyal félreértette” – áll a rendőrség és az ügyészség közleményében. Néhány nappal később ugyanis újra gyanús forgalom indult a háza körül és több drogfutárt letartóztattak a városkában, ezért aztán elfogatóparancsot adtak ki ellene.

Az egyébként nem kábítószerfüggő asszony most vizsgálati fogságban ül. Bolgár, illetve macedón származású frankfurti partnereit még nem sikerült kézre keríteni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik