Nagyvilág

Putyint támogató mozgalom alakult

admin

2007. 11. 15. 19:25

Az oroszországi Tverben megalakult, és 30 millió aláírást gyűjtött össze a Putyin elnököt támogató civil kezdeményezések tanácsa: a mozgalom célja a hatalom társadalmi ellenőrzése a putyini irányvonal folytatásának biztosítása érdekében.

Nem az a fontos, hogy milyen tisztségben dolgozik majd a jelenlegi államfő a jövőben, hanem hogy továbbra is az ország vezetője legyen – mondta Pavel Asztahov ügyvéd, a Putyinért elnevezésű mozgalom egyik irányítója. A résztvevők 30 millió aláírást gyűjtöttek össze Putyin támogatására.

A 79 régióból érkezett több mint 700 küldött a néphez intézett felhívást, amelyben többek között rámutatnak: „Tiszteletben tartva az államfő hűségét az alkotmányhoz (…), létfontosságúnak tartjuk a nép védelmét szolgáló politikája támogatását”. A mozgalom szerint nem szabad engedni, hogy „percemberek és populisták kerüljenek hatalomra, akik szét akarják hordani az egyesített erőforrásokat, és országunkat újra a klánok közötti harcok és a kicsinyes ambíciók mocsarába akarják taszítani”.

A polgári kezdeményezések tanácsának működését mindaddig szükségesnek tartják, amíg meg nem győződnek róla, hogy a 2008-as választások után is folytatódik Putyin elnökünk irányvonala. Noha a szervezők szerint a tanácsot civilek hozták létre, az alakuló ülésen jelent volt az Egységes Oroszország párt több ismert személyisége is. Ezen kívül a helyi lapok közül csütörtökön több is olyan értesülést közölt, hogy a rendezvény költségeit az Egységes Oroszország választási alapjából fedezték.

Jevgenyij Minycsenko politológus a Kommerszant című moszkvai lapnak úgy nyilatkozott, hogy a kezdeményező Vlagyiszlav Szurkov, az elnöki adminisztráció helyettes vezetője. A helyszíni tudósítások szerint fiatalok úgyszólván nem voltak a tanácskozáson, de több népet és népcsoportot látványos népviseletbe öltözött személyek képviseltek. Az újságírók közül csak hat orosz tévéállomás stábját engedték be a terembe, a külföldi sajtó képviselőinek kívül kellett maradniuk.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

ILLUSTRATION - A young man holds a smartphone displaying an erotic photo of a young woman in Hanover, Germany, 31 October 2013. Many headmasters from Cloppenburg have warned parents against the new trend of 'sexting', an act of sending sexually suggestive photographs between mobile phones or upload them to social networks. Photo: JULIAN STRATENSCHULTE
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.