Nagyvilág

Arab nyelvű útlevelet követel Líbia a franciáktól

A líbiai hatóságok nem engedtek belépni az országba 172 francia állampolgárt vasárnap, mert nem rendelkeztek útlevelük arab nyelvű fordításával.

Az Air Méditerranée légitársaság közölte, hogy Párizsból érkezett járatának utasai ki sem szállhattak a gépből Szebha repülőterén. A repülőgép majd három órán át vesztegelt a kifutópályán, majd visszaindult Párizsba.

Líbiában vasárnap lépett életbe az a jogszabály, amelynek értelmében valamennyi európai polgárnak rendelkeznie kell útlevele arab nyelvű fordításával, még akkor is, ha érvényes líbiai vízummal rendelkezik. Az Air Méditerranée nem tudott erről a változásról, és sajnálkozását fejezte ki amiatt, hogy a líbiai hatóságok nem értesítették erről előzetesen.

A szebhai repülőtéren olyan szigorúan vették az előírásokat, hogy nem engedték felszállni a repülőgépre várakozó francia utasokat sem, noha mintegy ötven embert még el tudott volna vinni a gép. Összesen nyolcvanhárman jártak ily módon pórul, értük hétfőn küld gépet a légitársaság.

A Párizsba hétfőn hajnalban visszatért repülő egyik utasa viszont azt mondta, hogy ha a szebhai repülőtéren várakozó honfitársai nem csináltattak arab nyelvű fordítást útlevelükről, akkor a líbiai hatóságok őket sem engedik át a határon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik