Külföld

Chávez fasisztának nevezte az ellene tüntető diákokat

admin
admin

2007. 11. 10. 08:18

Fasisztáknak nevezte Hugo Chávez venezuelai elnök azokat a diákokat, akik a héten Caracas utcáira vonulva tiltakoztak úgynevezett alkotmányos reformjai ellen.

Chávez miután megérkezett Santiago de Chilébe, ahol a XVII. ibér-amerikai csúcstalálkozón vesz részt, kijelentette: a megmozdulásokat a venezuelai oligarchák szervezték.

A chilei fővárosban huszonkét állam- és kormányfő részvételével csütörtökön kezdődött meg a csúcstalálkozó. A tanácskozáson a latin-amerikai országok, valamint Spanyolország és Portugália vezetői vesznek részt.

Az értekezlet vezérfonala a társadalmi összetartás megteremetésének a jelszava, amellyel a résztvevők azt jelzik, hogy lépéseket kívánnak tenni a földrész kirívó szociális igazságtalanságai, vagyis a különböző társadalmi rétegek életkörülményei közötti hatalmas anyagi különbségek felszámolása érdekében.

Chávez ezzel kapcsolatban úgy vélte: csupán csak a gazdagok akarják fenntartani összetartó társadalmukat, nem úgy mint ő, aki egy igazságosabb szociális rendszer felépítésén munkálkodik. A venezuelai államfő az országában kialakult feszült politikai helyzet miatt néhány órát késett a csúcsról.

Caracasban több ezer egyetemista tüntetett azt kifogásolva, hogy Chávez az alkotmányreformok révén saját hatalmát igyekszik megerősíteni és szocialista állammá akarja változtatni Venezuelát.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Németh Sándor: Előfordult, hogy a szocialisták zsaroltak

THE ASSASSINATION OF GIANNI VERSACE: AMERICAN CRIME STORY "The Man Who Would Be Vogue" Episode 1 (Airs Wednesday. January 17, 10:00 p.m. e/p) -- Pictured: Edgar Ramirez as Gianni Versace. CR: Jeff Daly/FX
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.