Nagyvilág

Egypólusú világtól fél Putyin

Egyesek az egypólusú világ létrehozásának érdekében folyamatosan arról próbálnak meggyőzni bennüket, hogy Oroszországot fel kell osztani – mondta Putyin orosz elnök az Egyesült Államokra utalva vasárnap, moszkvai kadétok előtt tartott beszédében.

Vannak, akik egypólusú világ kiépítésére törekszenek, és ez által maguk akarják az egész emberiséget uralni – idézi a The New York Times Putyint, aki szerint azok, akik Moszkvát tisztelik, a világot stabilizáló tényezőként tekintenek az országra.

Néhány kisebb állam, amelyek nagyobb ország elnyomása alatt állnak, most nehéz időket élnek, és próbálják megvédeni érdekeiket – mondta, hozzátéve, hogy Oroszország pozitív és stabilizáló szerepet tölt be ebben a folyamatban.

Az Egyesült Államokra utalva megjegyezte: egyesek azt gondolják, hogy túl sok erőforrással rendelkezünk, és meg kellene osztanunk, ugyanakkor ők maguk nem hajlandóak erre – fogalmazott.


Egypólusú világtól fél Putyin 1

Putyin a népi egység napján tartott felvonuláson a moszkvai Kremlben. (MTI/EPA)


Putyin november 4-én, a Nemzeti Egység Napján beszélt Moszkvában. Az ünnepet három évvel ezelőtt vezette be az elnök a november 7-ei Nagy Októberi Szocialista Forradalom ünneplésének kiváltására.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik