Külföld

Félmillió dollárért adják az amerikai zöldkártyát

admin
admin

2007. 11. 03. 10:04

500 ezer dolláros befektetéssel és munkahelyek teremtésével a gazdag külföldi üzletemberek maguk és családjuk számára "megvásárolhatják" az Egyesült Államokban a letelepedési és munkavállalási jogot biztosító zöldkártyát. A program különösen Dél-Korea, Kína, Venezuela és Szaúd-Arábia befektetői körében népszerű.

A The Wall Street Journal pénteki beszámolója szerint évente több millió dollár befektetés áramlik az amerikai gazdaságba a bevándorlási hivatal kevéssé ismert, úgynevezett EB-5 programjának köszönhetően.

A hivatalos kimutatások szerint a program különösen Dél-Korea, Kína, Venezuela és Szaúd-Arábia azon befektetőinek körében népszerű, akik Amerikába költöznének, de nincs türelmük arra, hogy a zöldkártya megszerzésének “hagyományos útját” járva több évet várjanak az állandó letelepedési jogra.

A zöldkártya megvásárlásának az a feltétele, hogy a külföldi üzletember egy elmaradottabb vidéken 500 ezer dolláros beruházással legalább 10 amerikai számára munkahelyet teremtsen. A beruházó először csak ideiglenes zöldkártyát kap, amelyet néhány évvel később véglegesítenek, miután a munkahelyteremtés bizonyossá vált.

A New York-i gazdasági napilap szerint az EB-5 program révén jelentős fejlesztések történtek a mezőgazdaságban, az idegenforgalomban, továbbá a megújuló energia termelése, az oktatás és a szállítás terén.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2017. március 20.
Idős nyugdíjas nő távozik a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság ügyfélszolgálatának épületéből a főváros XIII. kerületében, a Váci út 73-nál.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.