Nagyvilág

Harmincan egy teherautóban

Harminc illegális indiai bevándorlóra bukkantak a francia hatóságok egy teherautó rakterében az Alpokban lévő Chamonix városa közelében, egy Mont Blanc-alagútnál lévő határellenőrzési pontnál - közölte pénteken a határőrség.

“Embertelen körülmények között, szűk 6 négyzetméteren voltak álló helyzetben összezsúfolva. A hatósági embereket is megdöbbentette a látvány. Ennek ellenére mindnek jó az egészségi állapota” – mondta egy határőr-parancsnok.

Az illetők 16 és 30 év közötti férfiak, többségük az indiai Pandzsáb tartományból indult. A határőrök a teherautó rakteréből kihallatszó zajokra lettek figyelmesek az ellenőrzéskor, amely még szerda este történt. A gépjármű olasz rendszámú volt, s dokumentumai szerint az olaszországi Torinóból érkezett. Vezetője szintén indiai állampolgárságú, de ő legálisan tartózkodott Olaszországban. Mindannyiukat őrizetbe vették, majd a fiatalkorúakat visszatoloncolták Olaszországba.

A menekültek elmondásuk és a velük kapcsolatban elvégzett vizsgálat szerint hamis olasz vízummal érkeztek Rómába, onnét pedig Belgiumba akartak eljutni. Fejenként átlagosan 10 ezer eurót fizettek az embercsempészeknek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik