Nagyvilág

Az oroszok nem támogatják az Irán elleni egyoldalú szankciókat

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter kedden Teheránban kijelentette: Irán elleni egyoldalú szankciókkal nem lehet megoldani a nukleáris problémát - jelentették orosz hírügynökségek.

“Az Irán elleni kereskedelmi és gazdasági szankciókra vonatkozó egyoldalú lépések nem segítik a kollektív erőfeszítések folytatását” – idézte ITAR-TASZSZ és az Interfax az orosz külügyminisztert, aki nyilvánvalóan a múlt héten bejelentett Irán elleni amerikai szankciókra utalt.

“A nemzetközi közösség részéről felmerült kérdések kizárólag békés rendezését támogatjuk” – jelentette ki Lavrov. Hozzátette: szigorúan tartani fogják magukat az ENSZ Biztonsági Tanácsában elfogadott döntésekhez.

Az orosz külügyminiszter teheráni látogatása végeztével elmondta: közölte iráni kollégájával, hogy kívánatosnak tartják a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség aktívabb részvételét az iráni atomprogram kapcsán a felmerült kérdések tisztázásában. Mint mondta, azt is hangsúlyozta, hogy fontos e kérdések mielőbbi lezárása annak érdekében, hogy mielőbb helyreállon a bizalom az iráni atomprogram békés jellegét illetően. Hozzátette: Oroszország a kérdés rendezését célzó kollektív munka híve.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik