Nagyvilág

Olmert súlyos beteg

Ehud Olmert izraeli kormányfőnek prosztatarákja van, de a betegség nem fenyegeti életét - jelentette be maga a miniszterelnök hétfőn Jeruzsálemben rendkívüli sajtókonferencián.

Ehud Olmert elmondta, hogy egy rutinvizsgálat során kezdődő stádiumban lévő prosztatarákot diagnosztizáltak nála. Hozzátette: egészen mikroszkopikus daganatról van szó, nincsen áttétel. Az orvosok azt ígérték neki, hogy a következő hónapokban műtéti úton fogják eltávolítani a tumort, és nem lesz szükség sem kemoterápiára, sem pedig besugárzásra. Olmert leszögezte: képes lesz ellátni hivatalát.


Kobi Ramon, a miniszterelnök magánorvosa is úgy nyilatkozott, hogy a betegséget nagyon korai stádiumban fedezték fel, és gyógyítható.


A 62 éves Olmert 2006 márciusa óta tölti be a miniszterelnöki tisztséget, amikor hivatalosan is átvette a kormányrudat a két hónappal korábban agyvérzést kapott, azóta mély kómában lévő Ariel Sarontól. Általában jó fizikumú, sportoló ember hírében áll, de néhány hete kifejezetten sápadtnak és fáradt arcvonásúnak tűnt egy asdodi összejövetelen.


A Palesztin Hatóság “gyors felépülést” kívánt Ehud Olmertnek. Száeb Erekát palesztin főtárgyaló a jókívánság mellett reményét fejezte ki, hogy továbbra is folythatják együtt “a menetelést a béke, vagyis az 1967-ben kezdődött izraeli megszállás vége és az egymás mellett élő Izrael és palesztin állam víziójának megvalósulása felé”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik