Külföld

Befulladtak hazánk iraki üzletei

admin
admin

2007. 10. 25. 07:13

Befuccsolt az iraki újjáépítési program magyar ága. A magyar katonák kiküldésekor többször még azt hangoztatták a politikusok, hogy a szerepvállalás révén a hazai vállalatok nagy üzletekhez juthatnak az arab országban. Az elmúlt öt év fejleményei és a jelenlegi állapot szerint azonban ebből nem lett semmi - írta a Népszabadság.

Nem sokkal azt követően, hogy a parlament döntött az iraki szerepvállalásról, az Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Kht. (ITDH) szervezetén belül létrejött az Iraki Újjáépítést Koordináló Iroda (IÚKI). Háromfős csoport lett volna hivatott figyelni a kínálkozó üzleti lehetőséget, és az érdeklődő magyar cégeknek segítséget nyújtani.


Az IÚKI 2005 végén megszűnt, s ezzel a kérdéssel azóta önálló szervezet nem foglalkozik – nyilatkozta a lapnak Kékesi Katalin, az ITDH sajtófőnöke. Hiába tartottak rendezvényeket a kínálkozó lehetőségekről, a hazai cégeket nem nagyon érdekelte az iraki piac – írta a Népszabadság.

Magyarországról pár éve még 136 cég jelentkezett, hogy részt venne az újjáépítési munkálatokban. A fejleményeket és az ITDH tapasztalatait alapul véve azonban minden jel szerint hamar elszállt a lelkesedésük. A lap által megkérdezett cégek képviselői szerint most őrültség lenne az arab országban megjelenni. A térség több államába is acélszerkezetet szállító KÉSZ Kft. kommunikációs igazgatója, Árvai István szerint a dolgozók létbiztonságát nem lehet szavatolni.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

A Piramis gameshow díszlete

Hemzseg a hibáktól A Piramis

The Dark knight Le chevalier noir
The Dark Kight 
2008
Real  Christopher Nolan
Heath Ledger.
COLLECTION CHRISTOPHEL © Warner Bros
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.