Nagyvilág

Hillary Clinton vezet a demokratáknál

A legfrissebb adatok szerint Hillary Clinton szenátor immár 35 millió dollárt gyűjtött össze a pártbeli jelöltállító kampányára, ez három millió dollárral több, mint az elnökválasztási verseny másik vezető demokrata politikusa, Barack Obama kampánypénze.

Mindketten jóval megelőzik azonban a rivális Republikánus párt jelenlegi favoritját, Rudy Giuliani volt New York-i polgármestert, aki csak 11 millió dollárt tud felmutatni eddig – írja a BBC.

A pártok számára az első jelöltválasztó előválasztást három hónap múlva rendezik meg, ekkor Iowa és New Hampshire szavazói járulnak majd az urnákhoz, hogy eldöntsék, kit látnának szívesen a Demokrata és a Konzervatív Párt elnökjelöltjeként.

Az elnökválasztási verseny azonban még jócskán tartogathat meglepetéseket. A demokrata Al Gore nem zárta ki, hogy a Nobel-békedíjjal a tarsolyában startoljon az 2008-es elnökválasztási kampányban. Egy a volt alelnökhöz közeli forrás szerint Gore azonban nem kíván fellépni Hillary Clinton kampánygépezetével szemben, amelyet “megállíthatatlannak” tart.

Gore csak abban az esetben foglalkozna komolyan saját elnökjelöltségével, ha a volt first ladynek valamilyen okból vissza kellene lépnie a versenyből.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik