Nagyvilág

Barlangban haltak

Legalább hat német turista - közöttük egy tízéves kisfiú - és két thaiföldi idegenvezetőjük lelte halálát egy barlangban a hirtelen beáramló barlangvíz fogságába kerülve - közölte vasárnap a thaiföldi rendőrség.

A tragédia szombaton a Khao Szok nemzeti parkban található, ötszáz méter mély Nam Talu barlangban történt. Amikor a turisták leereszkedtek a mélybe, hirtelen jött eső és áradás következtében víz árasztotta el a vízesés melletti barlangot, a bennlévők pedig mit sem tudtak arról, hogy mi történik odakinn, így a víz fogságába kerültek.


A thaiföldi rendőrség egész éjszaka a turisták és útitársaik mentésével foglalkozott, de eddig csak nyolc holttestet találtak a barlangban. Egy ember után még kutatnak.


Vinai Phopradit, a Szuratthani tartomány kormányzója az esős időszak idejére bezárja a Khao Sok nemzeti parkot, angol és thai nyelven szóló táblák figyelmeztették a turistákat, hogy ez idő tájt ne ereszkedjenek le a barlangba, ennek ellenére sokan figyelmen kívül hagyják a figyelmeztetést. Ugyanebben a barlangban néhány évvel ezelőtt belga turisták is szerencsétlenül jártak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik