Nagyvilág

Vegyvédelmi riadó Londonban erős chiliszósz miatt

Vegyvédelmi riadót fújtak London színházi és szórakoztatónegyedében, a Sohóban, mert egy thai étteremből különösen erős chiliszósz szaga terjengett. A rendőrség lezárta a környéket, a tűzoltók pedig rátörték az ajtót a séfre.

„Először azt gondoltuk, hogy valamilyen vegyi baleset történt, mert különös szagra panaszkodott valaki. Ezért a tűzoltósággal együtt kivonultunk a helyszínre ” – mondta el egy rendőrségi szóvivő. A hétfő este történt esetben a mentőszolgálat is kivezényelte a veszélyes anyagok ártalmatlanítására hivatott katasztrófavédelmi egységét.


A tűzoltók a test minden porcikáját védő vegyvédelmi felszerelésbe öltözve betörték a Thai Cottage étterem ajtaját, és felfedezték a szag forrását: a thaiföldi séf specialitását, egy különlegesen erős chiliszószt. A szakács igencsak meghökkent a nagy hűhótól.


„Extraerős chilit készítettem, ezért szándékosan odaégettem a fűszert. Megértem, hogy aki nem ismeri ezt az ételt, mint mi Thaiföldön, annak fogalma sincs, mi lehet ez, de szerintem nem lehet összekeverni semmilyen vegyi anyag szagával” – mondta el a Times című napilapnak nyilatkozva a séf.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik