Nagyvilág

Szíria szerint Izrael háborúra készül

Szíria szerint Izrael agressziót készít elő azokkal a hamis jelentésekkel, hogy légiereje tömegpusztító fegyverekre csapott le az arab országban a hónap elején.

Azok, akik továbbra is erről a rajtaütésről beszélnek, és nem létező dolgokat találnak ki, egy agressziót akarnak előre megindokolni – jelentette ki Faruk as-Sara szíriai alelnök egy damaszkuszi sajtótájékoztatón, miután találkozott iraki kollégájával. Leszögezte, hogy országa nem akar háborút sem a távoli, sem a közeljövőben.

As-Sara szerint minden hamis, amit erről a rajtaütésről beszélnek. Céljuk a közvélemény manipulálása, de Szíriát nem tévesztik meg. Izraelben egyesek így szeretnék kiköszörülni azt a csorbát, amelyet az izraeli hadsereg hírnevén ejtett tavaly a libanoni ellenállás – mondta az alelnök.

Damaszkusz szerint a szeptember 6-ikai bombázás lakatlan területen történt, bizonyos amerikai források szerint viszont egy gyanús nukleáris központot semmisítettek meg az izraeli gépek. Izraelben szigorúan cenzúrázzák az esettel kapcsolatos információkat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik