Külföld

Ismét van net Mianmarban

admin
admin

2007. 09. 29. 09:53

Rövid időre ismét elérhető volt a világháló szombaton a katonai irányítás alatt álló Mianmarban, ahol előző nap nem lehetett használni az internetet, feltehetően azért, hogy a hatóságok meggátolják megtorló fellépésükről szóló fényképek és tudósítások kikerülését az országból.

A világháló néhány órára volt hozzáférhető, a felhasználók megnézhették a burmai honlapokat, és küldhettek elektronikus leveleket külföldre, később azonban ismét megszakadt a kapcsolat.

Miammarban, az egykori Burmában augusztus óta vannak tiltakozások a 45 éves katonai uralom és az egyre rosszabbodó gazdasági helyzet miatt. Az egyre szélesebb méretet öltő tiltakozások ellen a hatóságok a héten durván felléptek. Az erről készített fényképek- és filmfelvételek nagy visszatetszést váltottak ki a világban.

Az állami hírközlő szervek azt állították, hogy csupán kilenc ember vesztette életét, miközben számos külföldi vezető, közte Gordon Brown brit kormányfő szerint is az áldozatok száma sokkal magasabb.

A világ most a tiltakozók által használt modern hírtechnikai eszközök és az általuk kiépített tájékoztatási csatornák révén sokkal hamarabb értesült a katonák lövöldözéséről, mint 19 évvel ezelőtt, amikor a világ közvéleménye csak napok múltán szerzett tudomást a történtekről.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Mentőkhöz menekült az elkószált 14 éves kutya

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.