Nagyvilág

Koreai cégeket hív Gyurcsány

Újabb koreai befektetők Magyarországra érkezéséről folynak tárgyalások – derült ki a magyar és a dél-koreai kormányfő Budapesti tárgyalásai után. Han Duk Szu miniszterelnök megígérte, hogy a Hankook be fogja tartani a magyar jogszabályokat, Gyurcsány Ferenc támogatásáról biztosította a két Korea egyesülését.

Újabb cégeket csábít Gyucsány

Jelentős tárgyalások folynak újabb koreai befektetők Magyarországra érkezéséről, valamint a már itt lévők termelésének bővítéséről – közölte Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, miután Budapesten tárgyalt Han Duk Szu dél-koreai kormányfővel. Kérdésre válaszolva a magyar miniszterelnök közölte: Magyarország az uniós jogszabályok miatt nem tud több támogatást adni a működő tőke beruházásokhoz, mint Szlovákia, vagy Csehország.

A dél-koreai miniszterelnök elmondta: országa úgy gondolja, hogy Magyarország kapu lehet a koreai cégek és termékek számára Európába. A befektetéseket tovább ösztönözheti, hogy Magyarország jövőre már a schengeni övezet tagja lesz – tette hozzá Han Duk Szu.


Koreai cégeket hív Gyurcsány 1

tárgyalt Han Duk Szu és Gyurcsány Ferenc (Fotó: MTI)

A keddi találkozón Han Duk Szu miniszterelnök azt kérte magyar partnerétől, hogy Magyarország támogassa a dél-koreai pályázatot a 2012-es világkiállításra. Gyurcsány Ferenc erről azt mondta: Magyarország számára a koreai pályázat rokonszenves, azt azonban, hogy kit támogat az ország később, a szavazás előtt hozzák nyilvánosságra.

Egy Koreát látnánk szívesen

Magyarország támogatja a dél-koreai lépéseket az egyesítésre – mondta partnerének Gyurcsány Ferenc.

Han Duk Szu köszönetet mondott azért, hogy a magyar demokráciaközpont szervezésében tíz észak-koreai szakértő és diplomata érkezik képzésre Magyarországra. Ez segítheti, hogy Észak-Korea felkészüljön az elkerülhetetlen egyesülésre – fűzte hozzá.

Betartja a szabályokat a Hankook

A pontos intézkedésekről a vállalatnak kell döntenie, de a Hankook minden szempontból be fogja tartani a magyarországi jogszabályokat, éppen úgy, ahogyan egy Magyarországon bejegyzett vállalathoz illik – hangsúlyozta a távol-keleti ország miniszterelnöke a nemzetközi sajtóértekezleten.

Gyurcsány Ferenc ehhez kapcsolódóan elmondta: amikor távoli kultúrák találkoznak, akkor előfordul, hogy idő kell az alkalmazkodáshoz, kellő nyitottsággal ezeket a kérdéséket meg lehet oldani. Magyarországon ezekre a befektetésekre szükség van – mondta a kormányfő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik