Nagyvilág

Őrizetbe vették O. J. Simpsont

Betöréssel vádolják a korábban felmentett amerikaifutball-sztárt, O. J. Simpsont. A CNN szerint egyelőre nem tudni, hogy mi a vád a 60 éves Simpson ellen, elképzelhető, hogy fegyveres rablásban vett részt.

Az egykori amerikaifutball-sztár és színész állítólag több társával együtt betört Las Vegasban egy szállodai szobába, ahol fegyverrel kényszerítettek egy kereskedőt olyan tárgyak átadására, amelyek egykor az övé és más sportsztároké voltak – jelentette a CNN.


Sporttrófeákat lopott


A korábban kettős gyilkossággal, volt feleségének és barátjának megölésével vádolt, majd felmentett Simpson azt mondta: azért ment ismerőseivel a Palace Station szállodába, hogy megnézzék, ott vannak-e bizonyos korábban tőle ellopott sport emléktárgyak. Tagadta, hogy fegyverük is lett volna. A rendőrség annyit közölt, hogy két lőfegyvert foglaltak le az ügyben, és Simpsonon kívül egy másik férfit is őrizetbe vettek.


Az Egyesült Államokban és szerte a világon milliók kísérték figyelemmel 1995-ben O. J. Simpson perét. A vád szerint ő ölte meg volt feleségét, Nicole Brown Simpsont és annak barátját, Ronald Goldmant, akiket több késszúrással találták meg 1994 júniusában Brown Simpson Los Angeles-i háza előtt, a nő torkát is elmetszették. A per végén a fekete bőrű sztárt felmentették; védői azt hangoztatták, hogy a Los Angeles-i rendőrséget a feketékkel szembeni előítéletek mozgatják.


Bestseller lesz a könyve?


Néhány hete derült ki, hogy O.J. Simpson mégis publikálhatja If I Did It (Ha én tettem volna) című könyvét Nicole Brown Simpson és Ronald Goldman meggyilkolásáról. Az egykori sportoló arról írt, hogyan követte volna el a kettős gyilkosságot, ha ő lett volna a tettes. Sok pszichológus szerint nem kitalált történetről van szó, hanem a valóságról, Simpson közvetve beismerte szörnyű tettét.


A közfelháborodás miatt a kiadó először meghátrált, de a Goldman család és O. J. Simpson képviselői később megállapodtak a publikálásról úgy, hogy Goldmanék hozzáfűzhetik a kézirathoz a megjegyzéseiket, s a könyv hasznából is részesednek, hogy segítsék az erőszakos bűncselekmények áldozatait segítő alapítványt. Denise Brown, a megölt exfeleség húga viszont bojkottra szólította fel a közvéleményt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik