Nagyvilág

Kigyulladt és kettétört a thaiföldi fapados

Leszállás közben kigyulladt egy utasszállító Phuket üdülősziget repülőterén: a thaiföldi légi szerencsétlenségnek 88 halálos áldozata és 44 sérültje van.

A One-To-Go thaiföldi fapados légitársaság MD-80-as gépe, 123 utassal, köztük külföldi turistákkal és öt fős személyzettel a fedélzetén a szakadó eső és a széllökések miatt elvétette a leszállópálya betonját, kettétört és kigyulladt.


Balogh András bangkoki nagykövet telefonon elmondta: a követség rendelkezésére álló adatok szerint sem a sérültek, sem halottak között nincs magyar.


A légitársaság anyavállalatának tájékoztatása szerint 56 külföldi és 67 thaiföldi utazott a gépen, amely Bangkokból vitte az utasokat az üdülőszigetre.




Kigyulladt és kettétört a thaiföldi fapados 1

A szerencsétlenül járt gép (Fotó: EPA)

Tudták, hogy baj van


Az egyik túlélő azt mondta: úgy érezte, túl gyorsan ereszkedett a gép. “Sűrű esőben kezdett el leszállni. Túl gyorsan ért földet. Sohasem láttam még ilyet. Nagyon gyorsan ereszkedett” – mondta a thaiföldi utas, aki feleségével együtt szerencsésen túlélte a katasztrófát. “A feleségem félig eszméletlen volt, én húztam ki őt a gépből a vészkijáraton át. Mögöttünk egy férfit láttam, lángolt” – emlékezett vissza menekülésükre.


Egy másik túlélő, egy John néven bemutatkozó ír férfi arról számolt be, hogy a gép nagyon rossz körülmények között próbált meg földet érni. “Tudni lehetett, hogy valami baj van. A gép körbe-körbe repült, megpróbált leszállni. Valamiféle hangot adott ki, és közben nagyon esett az eső” – mondta az ITV thaiföldi tévétársaságnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik