Nagyvilág

17-en haltak meg az indonéziai földrengésekben

Eddig tizenhét halálos áldozatot követelt az a nagy erejű földrengéssorozat, amely az elmúlt héten rázta meg Szumátra szigetét - közölte szombaton az indonéziai egészségügyi minisztérium egyik illetékese.

A Szumátra nyugati partvidéke közelében szerda este bekövetkezett, a Richter-skála szerint 8,4-es fokozatú földmozgást, legkevesebb negyven utórengés és számos szökőárridaó követte. Mint Rustam Pakaya, az egészségügyi tárca egyik vezető tisztségviselője péntek este elmondta, a rengések epicentrumához legközelebb eső Bengkulu és Nyugat-Szumátra tartományokban 17 ember halt meg, 88 pedig megsebesült a természeti csapás következtében.

A rengések közel 800 házat romboltak le, de jelentős károkat okoztak további épületekben és a térség közműveiben is. Sokan még mindig a szabad ég alatt töltik éjszakáikat, vagy azért, mert otthonuk összeomlott, vagy azért mert az esetleges további rengésektől tartva nem mernek visszaköltözni házaikba. Az indonéz kormány élelmiszer- és gyógyszersegélyt, valamint sátrakat küldött a térség lakosságának megsegítésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik