Külföld

Mélyponton az amerikai kongresszus támogatottsága

admin
admin

2007. 09. 05. 19:12

Évtizedek óta nem volt olyan magas a washingtoni kongresszus tevékenységének elutasítottsága az amerikaiak körében, mint most; a megkérdezettek 48 százaléka nem helyesli a kongresszus működését, tétlenséggel vádolva a szövetségi törvényhozókat.

A közvéleménynek mindössze 18 százaléka ért egyet azzal, ahogyan a demokrata többségű kongresszus tevékenykedik – ez a legalacsonyabb mutató azóta, hogy a Gallup először 1974-ben felmérést készített ebben a kérdésben.

A princetoni (New Jersey) központú cég szerdán ismertetett vizsgálata szerint a lakosság nem érzékeli, hogy a jelenlegi szövetségi törvényhozás érdemi előrelépést tett volna az iraki háború lezárása, az illegális bevándorlás rendezése érdekében vagy más olyan ügyben, amely a nép érdekeit szolgálná.

A közvélemény azt is kifogásolja, hogy a törvényhozók túl sokat veszekednek Washingtonban, és túl sok a pártos politizálás. A válaszadóknak az a kis hányada is, amelyik nem ítéli el a kongresszus működését, úgy véli, hogy a törvényhozók eddig nem sok eredményt tudnak felmutatni, de még esélyt kell adni nekik.

A felmérés szerint az amerikaiak 16 százaléka kifogásolja, hogy a kongresszus nem tett semmit Irak ügyében, 14 százalék úgy látja, nem irányul elegendő figyelem az emberek problémáira, 9 százalék pedig azzal vádolja a demokratákat, hogy nem azt teszik, amiért megválasztották őket.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Reyhanli körzet, 2018. január 21.
Tankkal elhaladó török tüzéreknek integet egy férfi a szíriai határ közelében levő Hatay déli tartomány Reyhanli körzetében 2018. január 21-én, miután a török haderő az előző napon szárazföldi hadműveletet indított Olajág fedőnéven a Népvédelmi Egységek (YPG) nevű kurd milícia ellenőrizte északnyugat-szíriai Afrín térségében. A beavatkozás eddig 153 célpontra mért csapást, köztük fegyverraktárakra és óvóhelyekre. (MTI/EPA/SedatSuna)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.