Nagyvilág

Görögországban mindenütt csillapodtak az erdőtüzek

Minden „frontvonalon" csillapodott péntek reggelre a görögországi Peloponnészosz félszigeten és Évia szigetén egy hete pusztító erdőtüzek hevessége – közölte a tűzoltóság.

A testület egyik illetékese úgy nyilatkozott, hogy a helyzet jól alakul, közvetlenül már egyetlen települést sem fenyegetnek a lángok. Az erőfeszítéseiket egy hete három súlyos, nagy kiterjedésű erdőtűz felszámolására összpontosító tűzoltók munkáját segíti, hogy alábbhagyott a szél erőssége.


A Peloponnészosz félszigeten, a Spárta felett magasodó Párnon hegységben 75 tűzoltó három repülőgép és két helikopter segítségével küzd a lángokkal. Ettől északra négy repülőgéppel és két helikopterrel oltanak egy erős tűzfészket, amely szerdán és csütörtökön falvak tucatjait fenyegette.


Az Athéntól északkeletre fekvő Évia szigetén 150 katona és 27 tűzoltó oltja a lángokat, amiben egy helikopter segíti őket. A magyar tűzoltók ugyanezen a szigeten Szeta település környékén segítették a görög kollégáik munkáját. A rájuk bízott területen eloltották a tűzet, és pénteken indulnak vissza Magyarországra. A Kréta sziget déli és északnyugati részén csütörtökön kiütött két erdőtüzet ellenőrzés alá vonták.


Az egy hete pusztító görögországi erdőtüzek legalább hatvan ember életét követelték, és mintegy 200 ezer hektárnyi erdő, olajliget és cserje vált a lángok martalékává.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik