Nagyvilág

Összeomlott egy toronyház Bakuban

Egy épülőben lévő 14 emeletes ház összeomlott kedden Baku, az azerbajdzsáni főváros egyik belső kerületében. A helyi ASN tévé közlése szerint egy ember meghalt, a romok alatt pedig mintegy hatvanan rekedtek.

Az emberek kimentése műszaki eszközökkel és különlegesen képzett kutyákkal kezdődött meg. Helyszíni közlés szerint kora estig két embert emeltek ki a romok alól, egyiküknek az állapota életveszélyes.

Kamil Bagirov, a polgári védelem vezetője úgy vélekedett: nem kizárt, hogy voltak a katasztrófára utaló előjelek. Alkalmasint ezeknek tudható be, hogy a munkások közül sokan a veszélyt megérezve elhagyták az épületet.

A hatóságok hivatalos tájékoztatást még nem adtak a történtekről, de cáfolták, hogy terrorcselekmény okozta volna a ház összeomlását. Hangsúlyozták: az előzetes adatok szerint a házomlást az okozta, hogy az építkezés során durván megsértették a biztonsági előírásokat.

A helyszínre érkezett a kormány több tagja és Zakir Garalov, Azerbajdzsán legfőbb ügyésze, aki közölte: elrendelte az ügyben a büntető eljárás megindítását. Amennyiben az építési vállalat hibázott a biztonsági előírások megsértésével, akkor a cég vezetőjét fogják felelősségre vonni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik