Külföld

A rómaiak nem akarnak mecsetet a városukba

admin
admin

2007. 08. 27. 18:18

A rómaiak körében fellángolt heves tiltakozás hatására elhalasztották egy új mecset szeptemberre tervezett megnyitását az olasz főváros központi Esquilino negyedében.

A mecset eredetileg a Santa Maria Maggiore bazilika közelében nyílt volna meg a multikulturális kerületben élő, népes muszlim közösség követelésére. Az iszlám imaház megnyitását azonban a jobboldali pártok élesen ellenezték, és tiltakozó gyűlést szerveztek a mecsetnek szánt épület előtt. Francesco Storace jobboldali szenátor kijelentette, hogy “Rómában, a kereszténység központjában semmi szükség újabb mecsetre”.

A heves tiltakozás eredményeként a helyi képviselőtestület visszavonta a mecset megnyitására kiadott engedélyt, arra hivatkozva, hogy hiányoznak a szükséges építési engedélyek.

A jobboldali populista Északi Liga az újabb olaszországi mecsetek építésére vonatkozó tervek azonnali leállítását követelte. A párt véleménye szerint az iszlám imaházakban fundamentalista terrorhálózatok tagjai találkoznak egymással. Roberto Calderoli, az Északi Liga egyik politikusa amiatt bírálta a hatóságokat, hogy a párt többszöri felhívása ellenére nem tettek semmit a mecsetek bezárása érdekében.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.