Nagyvilág

Nálunk mossa a pénzét a szicíliai maffia?

A calabriai maffia, a 'Ndrangheta klánjai Közép- és Kelet-Európában, főként Magyarországon, Lengyelországban, Romániában és Oroszországban fektetik be kábítószer-kereskedelemből származó bevételeik hatalmas részét – idézte az osztrák APA hírügynökség Nicola Gratterit, Reggio Calabria város államügyészét.

Annak kapcsán szólaltatták meg a calabriai város vezető igazságügyi tisztségviselőjét, hogy Franco Frattini, az Európai Bizottság alelnöke, igazságügyi és belügyi biztosa javasolta előzőleg egy olasz törvény kiterjesztését egész Európára. A szóban forgó jogszabály előirányozza a maffia, illetve a maffiózók által megszerzett javak lefoglalását.

Frattini szerint azért lenne szükség erre az intézkedésre, hogy akadályozzák általa a maffia nemzetközivé válását, hatalmas összegű külföldi befektetéseit. Ha Európa-szerte érvényes lenne ez a jogszabály, bárhol fektetnék be illegális jövedelmeiket a maffiózók Európában, mindenütt lefoglalhatók lennének javaik – mondta a Radio 24 olasz rádiónak adott nyilatkozatában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik