Nagyvilág

Putyin a legnépszerűbb

Változatlanul Vlagyimir Putyin államfő a legnépszerűbb politikus Oroszországban, és egyben benne bíznak a választók a legjobban – derült ki a Jurij Levada Központ augusztus 10–13 között végzett, szerdán közzétett felméréséből.

Putyin tevékenységével a megkérdezettek 82 százaléka elégedett. A második helyen Mihail Fradkov miniszterelnök áll 45 százalékkal.
Arra a kérdésre, hogy mely orosz politikusban bízik leginkább, 54 százalék nevezte meg Putyint, akit ezen a listán Szergej Ivanov és Dmitrij Medvegyev miniszterelnök-helyettes követ 22, illetve 19 százalékkal.


A kormány munkájának megítélésében azonban megosztott a közvélemény: 43 százalék kedvezően nyilatkozott, míg 53 százalék nem tekinti elég hatékonynak. A válaszolók 24 százaléka bízik abban, hogy a kormány a közeljövőben javulást tud elérni az ország dolgaiban, 37 százalék szerint erre nincs kilátás.


Ha következő vasárnap lennének a választások, és Putyin nem indulna, a meghatározott pártszimpátival rendelkező, és szavazatukat bizonyosan leadó válaszadók közül 36 százalék Ivanovra, 34 százalék Medvegyevre voksolna, a második fordulóban pedig 54 százalék Ivanovnak, 46 Medvegyevnek adná szavazatát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik