Nagyvilág

Kevés a brit katonai hírszerző

A nagy elvándorlás miatt szakemberhiánytól szenved a brit katonai titkosszolgálat hétfői brit lapjelentés szerint.

A The Daily Telegraph értesülése szerint az elmúlt három évben 20 százalékkal apadt a szakszolgálat munkatársainak létszáma. A napilap a londoni védelmi minisztérium egy magát megnevezni nem kívánó tisztségviselőjére hivatkozva azt írta, a legtöbben azért távoztak, mert a magángazdaságban találtak maguknak jobban jövedelmező állást.


A szakemberhiány oda vezetett, hogy a katonai hírszerzésnél egyes posztok egyszerűen nincsenek betöltve, több helyre pedig tapasztalatlan ügynököket kellett állítani. A minisztérium, hogy gátat vessen az elvándorlásnak, állítólag prémium bevezetését fontolgatja. A The Daily Telegraph szerint a titkosszolgálat felmondani készülő tagjait 50 ezer font (74 ezer euró) kifizetésével próbálnák rávenni arra, három évvel hosszabbítsák meg szerződésüket.


A brit védelmi minisztérium szóvivője nem kívánt megjegyzést fűzni az újság értesüléseihez, de azt elismerte, hogy a tárca igyekszik visszaszorítani a hírszerzéstől kilépők magas számát, és azon van, hogy megtartsa a szolgálat munkatársait.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik