Nagyvilág

Rekordhőség Washingtonban

Rekkenő hőség sújtja az Egyesült Államok északkeleti részét, szerdán a fővárosban 39 Celsius-fokot mértek árnyékban - közölte csütörtökön az amerikai meteorológiai szolgálat (NWS).

Ilyen magas hőmérsékleti értéket 1930 óta nem mértek Washingtonban augusztus 8-án. A forróság elviselését tovább nehezítette, hogy a levegő páratartalma elérte a 85 százalékot. Az évnek ebben az időszakában a szokásos hőmérséklet 31 Celsius-fok.

New Yorkot szerdán heves zivatarok mellett egy gyorsan átvonuló ciklon is megtépázta, helyenként 177 kilométeres óránkénti széllökésekkel. A nagyon ritka természeti jelenség Brooklyn délnyugati részét sújtotta, családok tucatjai kényszerültek elhagyni otthonukat, miután házuk tetejét letépte a szélvihar. A ciklon áldozatot nem követelt ugyan, de dollármilliókban mérhető anyagi kárt okozott.

A síneket is megterhelő hőség fennakadásokat okozott a vasúti közlekedésben, és a hálózatok túlterhelése miatt sok helyütt volt áramszünet.

A csütörtöki nap még “nagyon meleg és nagyon párás” lesz az NWS szerint, de a szerdai rekordhőség már nem ismétlődik meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik