Nagyvilág

Maffiafőnököt tartóztattak le Palermóban

Tizennégy maffiózót tartóztatott le Palermóban az olasz rendőrség csütörtökre virradóra végrehajtott razziája során. Köztük az egyik leghatalmasabb család fejét.

A rendőri akció a Palermo egyik külvárosát, Boccadifalco-Passo di Riganót ellenőrző klán vezetése ellen irányult, s az őrizetbe vettek, illetve gyanúsítottak között vállalkozók és volt önkormányzati tisztségviselők is vannak, akiket védelmi pénzek szedésével, pénzmosással, továbbá építési engedélyek törvénytelen kiadásával is vádolnak.

A szicíliai maffia, a cosa nostra boccadifalcói bűnszövetkezete – az amerikai klánokkal is szoros kapcsolatokat ápoló Torretta „család” – rejtegette az olasz rendőrök gyanúja szerint az évek óta bujkáló Salvatore Lo Piccolót és Sandro nevű fiát, illetve más bűntársait: Lo Piccolo a cosa nostra egyik csúcsfőnöke volt Bernardo Provenzano keresztapa 2006. áprilisi letartóztatását követően. A lehallgatott telefonbeszélgetések tanúsága szerint Lo Piccolo az utóbbi időszakban háromszor is az utolsó pillanatban kerülte el a letartóztatást a Torretta-klánnak köszönhetően.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik