Nagyvilág

Izraeliek tojással “bombázták” a Gázai övezetet

Meglehetősen eredeti módon tiltakoznak az izraeli Szderót lakosai a Gázai övezetből városukat érő rendszeres palesztin rakétatámadások ellen: paradicsom- és tojáslövedékekkel viszonozzák a támadásokat.

Izraeli tüntetők csütörtökön paradicsomokat és tojásokat lőttek ki a Gázai övezet irányába házilag, csövekből készített “aknavetőikkel”, amelyekbe valamilyen gyúlékony folyadékot töltöttek puskapor helyett. “Mivel a kormány semmit sem tesz, úgy döntöttünk, hogy saját kezünkbe vesszük az ügyet” – jelentette ki a Maariv című napilapnak a szervezők egyike, Jigal Cúr, aki egy úgynevezett “szderóti támogató bizottság” vezetője.

Az izraeli hadsereg nem nézte jó szemmel a jelképes ágyútüzet, és leállította a szokatlan tiltakozó akciót. A paradicsomok egyébként a határ palesztin oldalán csapódtak be, de anélkül, hogy elérték volna a közeli Bét-Hanúnt, s nem tettek kárt semmiben. Az elmúlt hat év folyamán kilenc palesztint öltek meg és több tucatnyit megsebesítettek a Gázai övezetből indított, kisipari módszerekkel készített palesztin rakéták, amelyek gyakorta csapódnak be az övezet északi részétől alig néhány kilométerre fekvő Szderót területén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik