Külföld

Kilencen haltak meg a minneapolisi hídkatasztrófában

admin
admin

2007. 08. 02. 07:36

Leszakadt egy autópályahíd helyi idő szerint szerda este az Egyesült Államok északi részén, a Minnesota állambeli Minneapolisban, mintegy félszáz gépkocsi a Mississippi folyóba zuhant; a szerencsétlenségben legalább kilencen meghaltak és 60-an megsebesültek.

Félbeszakították a besötétedés miatt a mentési munkálatokat, mert túlságosan sok törmelék van a folyóban, és félő, hogy maguk a mentők is megsérülnek – közölte az amerikai nagyváros tűzoltó-parancsnoka, Jim Clark csütörtökre virradóra. Szerinte még több olyan gépkocsi lehet a folyóban, amit nem találtak meg, mert a katasztrófa bekövetkeztekor legalább 50 jármű volt a hídon.A Minneapolist St. Paul településsel összekötő híd tele volt gépkocsival munkából hazatérő ingázókkal, amikor egyelőre ismeretlen okból helyi idő szerint este hat óra után néhány perccel – az esti csúcsfogalomban – a középső, mintegy 150 méter hosszú szakasza húsz méteres magasságból a folyóba zuhant.

A szerencsétlenség időpontjában egy tehervonat haladt át a híd alatt; a lezuhanó betonlapok egy helyi tévé jelentése szerint gyakorlatilag kettévágták a szerelvényt. Egy teherautó kigyulladt. Több tucatnyi mentőautó érkezett a helyszínre, a vízben mentőcsónakok és búvárok kutattak esetleges áldozatok után. Az amerikai parti őrség lezárta a Mississippinek a híd környéki szakaszát. A folyó az egyik fő teherhajózási útvonal a körzetben.

Az amerikai belbiztonsági minisztérium közlése szerint nincs arra utaló jel, hogy terrorcselekmény történt volna. Az elmúlt hónapokban felújítási munkákat végeztek az 1967-ben épült hídon, a folyón átívelő 35W jelű kétszer négysávos államközi út egy vagy két sávja emiatt többször is le volt zárva a forgalom elől. Az építmény állapotát utoljára tavaly ellenőrizte Minnesota állam közlekedési hatósága, de nem talált szerkezeti hibát.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Cegléd, 2011. augusztus 14.
A ceglédi Toldy Ferenc Kórház-Rendelőintézet.
MTI Fotó: H. Szabó Sándor
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.