Nagyvilág

Egymásnak feszültek a demokrata elnökjelöltek

Egymásnak ellentmondó nyilatkozatot tett Barack Obama amerikai elnökjelölt-aspiráns - kürtölte világgá szombaton a demokrata párti politikus ellenfele, Hillary Clinton kampánycsapata.

Clintonék azt róják fel az Illinois-i szenátornak, hogy miközben hétfőn a YouTube internetes fájlmegosztó portálon még úgy nyilatkozott, hogy megválasztása esetén elnöksége első évében előfeltételek nélkül tárgyalóasztalhoz ülne Irán, Észak-Korea, Szíria, Kuba és Venezuela vezetőivel, a Miami Herald című lap csütörtöki számában megjelent interjúban már azt mondta, hogy találkozna Hugo Chávez venezuelai elnökkel, de csakis “bizonyos feltételekkel”.

“Szeretnénk, ha a szenátor tisztázná észrevételeit, hogy most akkor az előfeltételek híve vagy sem” – mondta Tom Vilsack volt iowai kormányzó, Clinton kampánycsapatának a tagja.

Clintonék kampányukban igyekeznek Obamát olyan színben feltüntetni, mint aki naiv, és nem eléggé tapasztalt ahhoz, hogy az Egyesült Államok elnöke legyen. A fekete elnökjelölt-aspiráns ugyanakkor azt próbálja meg elhitetni, hogy Clinton olyan külpolitikát támogat, amely megegyezik George Bush jelenlegi elnök politikájával.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik