Nagyvilág

Rivalizáló tévés helikopterek ütköztek össze

Legalább négyen meghaltak abban a balesetben pénteken, amelynek során összeütközött és lezuhant két egymással rivalizáló televíziós helikopter Arizonában, miközben a légi járműveken tartózkodó operatőrök egy rendőrségi hajszát filmeztek.

A helikopterek Phoenix központjában csapódtak be egy parkba, majd lángra kaptak. Bár a becsapódás idején a parkban viszonylag sokan voltak, csak egy rendőr sebesült meg könnyebben.

Nem vették fel az ütközést

A helikoptereken tartózkodók egyenes adásban filmezték, hogy rendőrségi gépkocsik egy teherautót üldöznek. Rendőrségi források szerint a szerencsétlenséget az okozta, hogy a helikoptereken tartózkodó két-két személy minél látványosabb felvételeket akart készíteni, és eközben valószínűleg egy elvétett manőver folytán ütköztek egymással. A két szerencsétlenül járt légi jármű KNXV, illetve a KTCVT helyi társaságok tulajdona volt.

Mivel mindkét helikopterről a kamerák a földre szegeződtek, magát az ütközést nem filmezték le, a tévé-nézők azt láthatták, amint hirtelen megszakad az élőközvetítés. A térségben más televíziós társaságok helikopterei is tartózkodtak, de az ő felvételeiken már csak a tűz nyomán az égbolt felé gomolygó sűrű füstfelhő látszott.

A katasztrófáért is a bűnöző felel?

A teherautón a rendőrök elől menekülő férfi Phoenix központjában vad száguldása közben több autót félrelökött az útról, őrült sebességgel hajtott keresztül egy kereszteződésen, majd felszáguldott egy járdára miután a rendőrök kilőtték a jármű mind a négy gumiabroncsát.

A férfi ezt követően kiugrott a teherautóból, megállított egy gépkocsit, amelynek vezetőjét kiparancsolta a járműből, majd ebbe az autóba pattanva, ismét padlógázt adva folytatta eszeveszett menekülését. Ezt követően egy házba vetette be magát. A rendőrök körbevették az épületet, majd elfogták a férfit, akinek egy rendőrtiszt szerint a helikopter-szerencsétlenség négy áldozatának a haláláért is felelnie kell.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik