Nagyvilág

Terrortámadás ért egy pakisztáni várost

Ismeretlen támadók rakétákat lőttek ki egy északnyugat-pakisztáni városra. A támadásban legkevesebb tíz személy életét vesztette, 35 pedig megsebesült – jelentette a helyi rendőrség,

Bannu város egyik rendőrtisztje elmondta, hogy a lövedékek két lakóházat, egy mecsetet és egy üzletet találtak el helyi idő szerint szerdán a kora hajnali órákban.

A rendőrtiszt terrorcselekménynek minősítette a támadást, amelynek során négy rakéta csapódott be a város területére. Valószínűleg a jelenleg ismertnél magasabb az áldozatok száma, mert feltehetően több tetemet a hozzátartozók szedtek össze – közölte a városi kórház egyik orvosa.


Bannu a észak-vazarisztáni törzsi területek bejáratánál az afgán határhoz közel lévő település. A térség melegágya az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat fegyvereseinek nyújtott támogatásnak. A milicisták innen kiindulva hajtanak végre támadásokat Afganisztánban. A térségben gyakorlatilag nincs határellenőrzés. A vidéken erősödött az al-Kaida tevékenysége, miután a szervezet felmondta a pakisztáni hatóságokkal 10 hónapja kötött tűzszüneti egyezményt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik