Nagyvilág

Második napja nincs áram Barcelonában

Mintegy nyolcvanezer háztartás volt második napja áram nélkül kedden Barcelonában, Spanyolország második legnagyobb városában.

Már előző nap óriási felfordulást okozott a közlekedésben az áramszünet, és kedden sem működött a forgalomirányító lámpák nagy része. A meleg nyári időjárásban a lakosok légkondicionáló nélkül maradtak, több élelmiszerüzletnek pedig be kellett zárnia, mert nem működtek a hűtőszekrények. A repülőteret nem érintette az áramszünet.

Hétfőn reggel még összesen 350 ezer fogyasztóhoz nem jutott el az áram az 1,6 millió lakosú katalán nagyvárosban, hétfő éjszaka 30 ezer háztartásban újraindult a szolgáltatás. Az áramtermelő Endesa és a Red Electrica áramszolgáltató társaság ígéretei szerint kedd estére teljesen helyreáll a rend.


Hétfő reggel óta tart a város életét alaposan megnehezítő áramszünet. Az egyik áramelosztó állomáson tűz ütött ki akkor, és láncreakció-szerűen átterjedt több más alállomásra. Valószínűleg egy elszakadt kábel váltotta ki a meghibásodást. Az áramszünet miatt kárt szenvedő barcelonai vállalatok az Endesát és a Red Electricát kárhoztatták, mert szerintük nem hajtottak végre megfelelő fejlesztést a katalán régióban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik