Nagyvilág

Megbosszulták a Vörös Mecset elfoglalását

A biztonsági erők tizenkét tagja életét vesztette vasárnap Pakisztánban a gépkocsioszlopuk ellen az északnyugati országrészben végrehajtott robbantássorozatban - közölték titkosszolgálati illetékesek.

A tájékoztatás szerint házilag eszkábált három pokolgép lépett működésbe az afgán határ menti Északnyugati Határvidék tartományban, Matta városánál elhaladó konvoj útjában, majd lövöldözés tört ki. Előzőleg egy rendőrségi tisztviselő arról számolt be, hogy öngyilkos merénylő hajtott neki a rendőrségi és félkatonai egységek járműoszlopának.

A hadsereg szóvivője negyven sebesültről számolt be. Mint titkosszolgálati forrásból közölték, tartani lehet attól, hogy a halálos áldozatok száma emelkedni fog.

Szombaton a pakisztáni félkatonai egységek 18 tagja vesztette életét Észak-Vazirisztán törzsi vidékén. A területet a szomszédos Afganisztánban kormányellenes lázadást folytató vallási fanatikus tálibokkal szimpatizáló fegyveresek fellegvárának tartják.


Megbosszulták a Vörös Mecset elfoglalását 1

A Vörös Mecset a hadsereg támadása után (MTI/EPA)



A pakisztáni biztonsági erők utoljára tavaly novemberben voltak célpontjai a mostaniakhoz foghatóan súlyos merényletnek; akkor a hadsereg 42 újoncával végzett egy öngyilkos merénylő az északnyugati Dargaj település körzetében egy kiképzőterepen.

Az akció vélhetően a Vörös Mecset elfoglalásának bosszúja lehet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik