Nagyvilág

Búvárkiképzésre készülnek a terroristák?

Az amerikai hatóságok figyelmeztették a búvároktatókat, legyenek éberek, mert terrorista tanoncok jelentkezhetnek náluk.

A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) illetékes részlege különösen a haladó tanfolyamokra jelentkező, a zavaros vízben, például csatornában való búvárkodás iránt érdeklődő jelentkezőkre hívta fel az oktatással foglalkozók figyelmét.


Az FBI szóvivője azt mondta, a figyelmeztetés általános, a szervezetnek nincs tudomása konkrét fenyegetésről. A hatóság figyelmeztetésében arra kérte az oktatókat, hogy figyeljenek oda “a pihenési célú búvárkodással nem összeegyeztethető, szokatlan kérdezősködésre”, így például a fejlett víz alatti tájékozódással vagy a mélybúvárkodással kapcsolatos, illetve a víz alatti járművek használatával összefüggő érdeklődésre.


Az FBI szerint azok a jelentkezők is szemet szúrhatnak, akik olyan országból származnak, ahol a búvárkodás nem bevett szabadidős tevékenység. Az is gyanús lehet, ha egyházi szervezet, alapítvány, illetve egyéb olyan társaság fizet az oktatásért, amelynek rendes körülmények között nincs köze a búvárkodáshoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik