Nagyvilág

Újabb nemzetközi körözés Milosevic özvegye ellen

Cigarettacsempészés miatt újabb nemzetközi körözést adtak ki a szerb hatóságok Mirjana Markovic, a néhai Slobodan Milosevic szerb és jugoszláv elnök özvegye ellen - erősítették meg a Danas című belgrádi lapnak rendőrségi és bírósági források.

Szerbia valaha rendkívül nagy befolyással rendelkező “első asszonya” ellen már érvényben van egy egy évvel ezelőtt kiadott, ingatlanüzérkedés miatti nemzetközi körözés, amely az Interpol internetes honlapján is szerepel.

Az újabb elfogatóparancs a kilencvenes években folytatott cigarettacsempészés miatt született – a szerb bűnüldöző szervek szerint a Mirjana Markovic, a fia, Marko Milosevic, és egy Stanko Subotic nevű üzletember által irányított bűnbanda több tízmillió eurós kárt okozott a szerb államnak. A Danas forrásai szerint várható, hogy a közeli napokban kiadják a nemzetközi körözést Marko Milosevic ellen is.


Pillanatnyilag anyáról és fiáról sem tudni, hol tartózkodik, sajtóhíresztelések szerint Oroszországban bujkálnak. Mirjana Markovic neve egyéb bűnügyek, köztük politikai gyilkosságok kapcsán is felmerült az utóbbi időben Szerbiában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik