Külföld

Ingyenes lehet a tömegközlekedés New Yorkban

admin
admin

2007. 06. 22. 08:22

A tömegközlekedés ingyenes igénybevételének előnyeit vizsgálják Chicagóban, San Franciscóban és New Yorkban: cél a költséghatékonyság – írja a Világgazdaság.

San Franciscóban kiszámították, hogy a közlekedési díjak beszedését célzó apparátus működtetése önmagában akkora költséghányadot jelent az üzemegység gazdálkodásának egészéhez viszonyítva, hogy azt minimális kiadási többlettel el is lehetne hagyni.

New Yorkban a város polgármestere egyelőre csak elvont képletként fogalmazta meg a várost fojtogató közlekedési káosz megoldásának módját: ingyenes tömegközlekedés kell, viszont méregdrágává kell tenni a bejutást az autóval.

A chicagói közlekedési vállalat elnöke azt indítványozza, hogy a jelenleg a menetjegyek és a városi költségvetési támogatásból fele-fele arányban fedezett költségvetést állítsák át maradéktalanul közületi működtetésre, és tegyék ingyenessé az utazást. Az egésznek a fedezetét elő lehetne teremteni az agglomerációban szedett jövedelemadó szinte észrevehetetlen arányú emeléséből.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.