Nagyvilág

Pokolgépes merénylet Kabulban

Pokolgépes merényletben meghaltak legkevesebb 35-en vasárnap Kabulban egy rendőrségi autóbuszon - közölték az afgán hatóságok és szemtanúk.

A robbantásnak szintén legkevesebb 35 sérült áldozata is van. A merénylet elkövetőjeként jelentkeztek a tálib lázadók. Mint egyik szóvivőjük, Zabiullah Mudzsahed közölte, pokolgéppel teli autót robbantott fel egy öngyilkos merénylő a busz mellett.


Kabul tartomány rendőrfőkapitány-helyettese szerint azonban az öngyilkos merénylő a 45 személyes autóbuszon tartózkodott, amely rendőr-akadémistákat, de más polgári személyeket is szállított. A busz a robbanáskor éppen egy megállóban állt, egy rendőrkapitányság közelében, zsúfolt városrészben. Egy közeli kórház egyik orvosa elmondta, hogy hozzájuk 18 holttestet és több mint 35 sérültet szállítottak be. A sérültek többségének állapota súlyos – tette hozzá.


Az autóbusznak csak a váza maradt meg a robbanás után, a teteje pedig leszakadt. A helyszínen több száz rendőr vizsgálta a merénylet körülményeit.


Három napon belül ez már az ötödik robbantásos merénylet az országban, és a második a fővárosban. Szombaton meghalt három polgári személy egy olyan gépkocsikból álló konvoj elleni támadásban, amelyekben külföldiek utaztak. További öt másik személy, köztük egy külföldi – feltehetően egy katona – könnyebben megsérült.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik