Nagyvilág

Jogvédő szervezet bojkottálására szólít fel a Vatikán

A Vatikán szerdán felhívást intézett a katolikusokhoz, mely arra szólítja fel a hívőket, hogy vonják meg támogatásukat az Amnesty International emberi jogi szervezettől, amiért az kiállt az abortusz dekriminalizálása mellett.

Az AI nemrég elfogadott állásfoglalása szerint a nőknek lehetővé kell tenniük magzatuk elhajtását minden jogi következmény nélkül, ha nemi erőszak következtében estek teherbe, avagy a terhesség egészségüket veszélyezteti.

„A katolikus egyház, hamis színben tűntetve fel az abortusz bizonyos vonatkozásairól kialakított álláspontunkat, veszélyezteti az emberi jogok ügyében folyó munkát” – mondta Kate Gilmore, a tekintélyes nemzetközi emberi jogi szervezet főtitkárhelyettese.

Gilmore az igazságosság és béke pápai tanács elnökének, Renato Martino bíborosnak a kommentárjára reagált, amelyben a bíboros „küldetésének elárulásával” vádolta meg az Amnesty Internationalt, és azt mondta, hogy a hívőknek és a katolikus szervezeteknek meg kell vonniuk a szervezetnek nyújtott támogatásukat. Válaszában a szervezet főtitkárhelyettese hangsúlyozta, szó sincs arról, hogy az Amnesty International az abortusz általános joggá tételét propagálná.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik